girls night only

var de i fredags på kalles. helt bortkastade pengar ! stort BUUUU till arrangörerna. de bästa under kvällen var den tiden man spenderade på dansgolvet å då man fick kliva innnanför dörren hemma. av någon anledning uteblev strippshowen på kvällen å ist fick man bara se nå transor stå å fjanta tills folk ledsnade å började gå därifrån.

filmade endel åså men kollat på dom nu i efterhand nykter. å de var verkligen inte bra alltså. men jajja.

att passa nellie under dagen var då mysigt. sötnöten där.

måste dock lura ut de här med bil nu för jag står utan. körde juh passaten till hertsön fredag å tog mercan därifrån till pite. jarkko jobbar så hans bil är juh på storheden.

såg Eragon igår på 4an. jag bara älskar den filmen. å jag vill se 2an. men har juh ingen aning om vad den heter.. någon som har en aning? å kanske vet vart ja ska hitta den?

gjort stan

så har man då gjort stan idag med Moa å Jossan. stackars jossan var helt färdig innan dess ja å M kunde anse oss klara.. lite käk på mat å prat blev de. 2 julklappar inhandlade. skönt. fick mej även lite kläder å ljus :)

så bar de av till pite å hälsa på lilla mamma direkt man släppt M å J hemma i byn. & förstås hämtat upp lilla Jilla damen. i pite var de bara sätta sej å gå igenom lite smink å sånt som anlänt med posten :) å från oriflame. beställt en ooooo så mkt fin tvådelad ögonskugga därifrån som jag mååååste testa lägga i morron. lila å ljust ljust grön. sådär lime mot gult nästan. spännande.

på fredag är jag barnvakt på morron åt lilla Nellie. syster ska skriva prov. så då ska ja lära busen massa otyg ! sedan blir de nog faktiskt kalles på kvällen. är så gott som bokat. men har fortfarande dåligt samvete, även om Mr.J säger att han tycker ja ska åka till pite ist för att följa med honom...

men nu har ja snart min sambo hemma så måste hinna städa bort lite julklappar nu innan han kliver innanför dörrn....

Hejs !


volbeat vs. metallica

jag har kommit på de nu då ja sitter å lyssnar.. volbeat e fanimej nya metallica. samma sound.
å inte klagar jag. ja gillar metallica så trevlig med "ny" grupp med lite samma stil. lite modernare kanske. lite annorlunda texter. men ändå. helt min smak. nice =)

idag kommer de nå folk å ska titta på lägenheten. på dom lät de dessutom som att dom var intresserade av att flytta in typ direkt om de gick.. vilken smäll rakt i ansiktet de kändes som. ska dom komma här å bara knuffa ut mej ur mitt hem. mitt hem där jag trivs. de blev som så kännbart plötsligt att vi ska flytta från byn. lite ångestladdat sådär måst ja säga.

igår hade vi iaf en trevlig dag ihop med grannarna på nordpolen. men vilken besvikelse deras äventyrsbad var alltså ! men relaxen var rätt mysig ändå. avslutade med lite käk på max för att sedan vända hemmåt mot byn.

söndagen å sin sida bjöd på Ronny Eriksson på Nolia. han har varit bättre. men nu var han väl inriktad mer mot den äldre pubiliken vilken faktiskt var mer än majoritet. de var vi 4 under 50 (!) nåja...

nu på fredag ligger de ett litet dilemma faktiskt. Mr.J har sin personalfest på western farm som han chef plötsligt fixat honom ledigt till. men jag har juh hunnit boka upp mej med folk för en ladies night på kalles.. känner mej som lite taskig om jag inte följer till western farm med sambon. fast vill juh inte avboka alla andra heller. såsom grannen, mamma mfl. dilemma dilemma.. sedan tror jag juh dessutom att de blir grymt roligt på kalles på de stället plötsligt förvandlas till en strippklubb ! vad tror ni ?

allstar

så blev de utekväll med syster, micke, jennifer, med ex & jarkko såklart. blev en lyckad kväll å mötte mycke annat lösaktigt folk. en del från byn, en del från stan. endel de vanliga å endel oväntat.

kvällen blev i vart fall lyckad. en bilresa hem med grannen man mötte ute & snabb avrundning inne hos nästa granne som haft liten fest under kvällen..

funkar tyvärr inte att ladda upp nå bilder nu av någon anledning. men har några exemplar att bjuda på senare då ;)


så hände de

.. som jag väntat på nu i några veckor.. synd men så är läget iaf.. stackars M..

nå nu sätta lite fart å röra på sej då...

så olika



"ridderligheten är inte död, den är bara inte krävd längre"

kvinnor & män har helt tydligt olika sätt att tänka & att leva i ett förhållande.
en karl hittar sin favorit fotölj, tar med den hem, sätter sej, nöter in den, gör den bekväm & trivs med den in nötta bekväma men allt mer fula fotöljen.
en kvinna hittar sin favorit fotölj, tar med den hem (hittils allt lika), men sedan vill vi gärna klä om fotöljen allt efter tiden går, vi vill kanske stoppa om den för att hålla den fin & så den inte är alldeles snenött, vi vill mublera om fotöljen & vi vill underhålla fotöljen så att vi kan känna att vi mår bra med den. för när den är snenött, fläckig & full i hundhår har vi svårt att känna desamma, även om vi renoverar fotöljen då, så blir den aldrig desamma igen. till skillnad från ifall vi underhållit den & smort in den ibland.
sånt får oss at må bra.

en karl tror att vi kräver blommor & middag var dag för att vara nöjda. men egentligen är allt som krävs så litet. nivet den där kramen med iaf lite inlevelse då man kommer hem, eller en puss på kinden då man somnat (jag lovar vi känner de), ett uppmärksammande då vi städat upp i hemmet eller tvättat.
nu låter de här som en hel lista igen. men de ärinte så de är, utan allt som krävs är egentligen att ni engagerar lite, att ni tar er 5min varje dag att förklara vad vi betyder för er, att ni låter oss få känna lite av allt de man känner i början.

vad är egentligen fel med att vilja känna sej nykär lite då & då även senare i förhållandet?




här är då utlägget jag utlovat tidigare. en nerkrympt verson av en väldigt lång konversation med många sidspår ;)



.


?

act like a lady, think like a man


telefonmöte

då var de dax att påminna sej om att de är telefonmöte ikväll igen... påminner påminner !! 19.00
ska snöra iväg ett sms å påmina sandra oxå.. haha vi är såna slarvers vi !

nu kanske göra lite nytta här hemma? de känns så stökigt.. måste börja resna lite smått å kanske packa undan sånt man inte använder direkt så ofta.. så blir de förhoppningsvis lite lättare då flyttlasset sedan ska dras iväg mot staden igen. suck.. inte direkt så att man längtar :(


måndag (?)

joo de var allt måndag då jag vaknade upp idag.. MITT PÅ DAN !!
huvva har inte vaknat förrän 12 idag! känna inte som om jag har vaknat till liv ordentligt fortfarande. å nu är de juh mörkt ute å allt. huvva huvva huvva..

jag säger då de. i morron blir de allt att ställa klockan igen så inte hela dagen blir förstörd på de här viset.

så säg mej. vad ska man göra för att lyfta denna dagen?

helhelg

de blev en helhelg av de här hurrni.

fredag: boden me M å sedan skynda sej hem, göra sej iordning & dra iväg till Gstan me grannen å hennes syster för att fira sussi. sedan väntade en taxi på mej att föra mej till hertsön till kusin å karl. i de stora hela en trevlig kväll..

lördag: lugn dag. lite pitefrämmande & sedan göra sej iordning igen fast denna gång för parmiddag hos cissi & larsson. sedan vidare till edefors för lite vidare party. avslutning på allstar.

nu är de alltså söndag så de betyder tv dag & denna gång faktiskt sambomysdag..
så fick ja precis nu samtal från kusin oxå. så blir en sväng dit på kaffe & provköra en bil dom hämtat. kanske den kan vara något för mej ? måste juh i vart fall mot stan & hämta hem passaten..

hmmmmm...


så !

då var morronpromenaden avklarad oxå.. de gick fort idag.. men gud så skönt de var !

nu inväntar jag att torktumlaren ska värma upp mitt annars så j*vla kalla badrum.. förstår inte varför de ska vara så jävla iskallt där alltid på mornarna?

nå har föresten haft lite givande konversationer som nog kan tänkas dyka upp hära lite senare. ev att jag får in en av dom efter de ja duschat?


tidig väckning

jo när är de såhär alltså. igår var jag tvungen att ställa klockan å kliva upp 6 på morron för att ja lovat hämta kusin på mullers då hon skulle lämna in bilen för nå kalibrering hit å dit. japp sagt å gjort tar mej upp känns inge roligt. klär mej, gör mej klar.. känner plötligt att fan va skönt att vara uppe å de e helt tyst på gården å bara känna att de e morron..

sätter mej i bilen då ja e klar, funderar, känner efter... joo de e fan skönt de här.

så me andra ord e ja uppe samma tid idag bara för att de verkligen var så skönt igår. så nu har ja hängt tvätt, ätit frukost å matat hund å lite annat smått å gott. så tänkte ta mej en ordentlig morron promenad runt svedjan innan ja hoppar i duschen.

sedan bär de av till boden med omvägen förbi brändön å plocka upp maria.. kolla nya gallerian..

vinterlandskapet anlänt

nu har mitt vinterlandskap äntligen anlänt! dock är de juh ännu osett hur länge de stannar. klev upp i morse å tittade ut genom fönstret



vilken syn va?
kollade ut en timme senare då solen börjat stiga upp oxå



!!det blir en bra dag idag!!


tandvärk nåjävulsk

har nog aldrig i hela mitt liv haft sån här tandverk ! jävla visdomständer. kan inte ens sova på nätterna. huvva.

men igår fyllde lillebror Joel år så var dit med paket & fick mej en tårtbit=) lätt tuggat !
ska dit idag igen för J körde kiruna igår så han kunde inte följa. så ska dit idag så han får hjälpa joel bygga ihop presenten som vi köpt.

härligt vare me grannar inatt oxå. börjar fundera om detta par gått ihop sej å tänkt att göra mitt liv lite tuffare. för nu var de partnern som bara bobarderade med sina samtal mitt i natten !!

nu trycka några fler ipren så man kanske får i sej något annat än flytande idag oxå.. suck

baksmälla som fan

idag mår man då som man förtjänar antar jag. huvva så dålig jag har varit idag alltså. gick inte så hårt till igår kväll men så är de iaf idag. blev iaf en lyckad kväll. inte vad som var planerat men lyckat.
den planerade filmkvällen med sambo byttes lite fint ut mot en utekväll med grannen & sambon fick vara längre på sin motorgård ist.

hanns iaf med en del igår. förparta hemma, till bergnäset, förparta där lite till, springa till bussen, allstar, tuna, hem vid halv 4. haha en såndär lite flummig kväll blev de minst sagt.

bjuder iaf på några bilder från "fula miner aftonen". feel free to laugh





snygga som få va?


lurendrejeri

vilket jävla lurendrejeri de är på blocket alltså. border collie är en väldigt populär ras sedan ett tag men det är ingen som är intresserad av att valla (?!?) så man avlar på border som inte avlagt vallhundsprov & kallar dom för renrasiga. "renrasiga border collie valpar utan vallning" "sällskapsborder collie". en border borde aldrig rubriseras som sällskapshund. sedan är en border collie utan vallning inte en border collie !! vill man inte valla finns det gott om andra raser att välja som skulle passa bättre för vad man än har för ändamål. varför försöka ändra på rasen & plocka bort vallningen? bordern som är en av de sällsynta raser som fortfarande avlas & används till vad den från början är tänkt till.

läste just en annons på blocket som är inlagd idag. border collie. "men då vi inte vallar med våra hundar är inte valparna registrerade, men man kan tävla i alla grenar med dom iaf" bull shit! de enda du får tävla är lydnad & agillity. bruksets alla grenar är du portad från. du kan gå ett vallprov men får aldrig godkänna hunden eller ens något som helst bevis på att ni klarat er runt banan.

vad vore en border collie utan vallning? vilka puckon de finna alltså


underlig höst

tycker den här hösten har varit väldigt underlig. de blev kallt tidigt men vädret har svängt från dag till dag å verkligen inte kunnat bestämma sej. men nu tycker jag att de börjar vara dags för vintern att kliva in å ta över. det blir så mkt varmare när snön fått lägga sej på marken. mkt renare blir de oxå.

är det inte någon mer som längtar efter detta vinterlandskap?



hur fint är de inte?


Hjärtats tysta röst





Ni vet dom där stunderna

  • då hjärtat klappar lite fortare,
  • du känner dej lite varmare, 
  • det känns som om tiden står stilla,
  • eller att du vill stanna tiden just där för iaf ett litet tag till
  • så infinner sej ett lugn som gör att hjärtat som just slagit volter plötsligt håller på att stanna helt av välmående & lycka.
  • du ryser av välmående
  • stänger ögonen i nytt försök att stanna tiden eller åtminstone hinna insupa så mkt som möjligt av stunden som är.

ni vet vad jah menar; dom där stunderna då du bara känner dej sådär underbart kär 

   

 
..vem som bor i mitt hjärta vet vi juh redan..
..där ska vi se till att hålla han kvar..


härligt med grannar

speciell är den granne som alltid får för sej att ge igen på min kära sambo (som stod utanför denna grannes dörr en morron å banka som fan för å fråga precis hur bakis hon var) mitt i natten å alltid då jag ska upp å jobba före tuppen.. hmm någon som känner sej träffad kanske?

nå kvällen blev inte alls någon chaufförkväll utan öppnade en smirnoff ice åsså stannade vi alla i byn. gick till byns egna mysiga lilla "inne hak". kommer verkligen att sakna ersnäs när vi flyttar. vill inte härifrån. men de är väl bara inse fakta.

nå hoppas ni alla tänt ett ljus någon gång under helgen för dom ni förlorat genom åren. det är juh faktiskt de som är meningen med en helg som denna iaf. även om jag tycker att många verkar glömma de..

RSS 2.0