lurendrejeri

vilket jävla lurendrejeri de är på blocket alltså. border collie är en väldigt populär ras sedan ett tag men det är ingen som är intresserad av att valla (?!?) så man avlar på border som inte avlagt vallhundsprov & kallar dom för renrasiga. "renrasiga border collie valpar utan vallning" "sällskapsborder collie". en border borde aldrig rubriseras som sällskapshund. sedan är en border collie utan vallning inte en border collie !! vill man inte valla finns det gott om andra raser att välja som skulle passa bättre för vad man än har för ändamål. varför försöka ändra på rasen & plocka bort vallningen? bordern som är en av de sällsynta raser som fortfarande avlas & används till vad den från början är tänkt till.

läste just en annons på blocket som är inlagd idag. border collie. "men då vi inte vallar med våra hundar är inte valparna registrerade, men man kan tävla i alla grenar med dom iaf" bull shit! de enda du får tävla är lydnad & agillity. bruksets alla grenar är du portad från. du kan gå ett vallprov men får aldrig godkänna hunden eller ens något som helst bevis på att ni klarat er runt banan.

vad vore en border collie utan vallning? vilka puckon de finna alltså


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Det har du helt rätt i! vill man inte valla så ska man inte ha en border. Hund väljer man från sina behov och vad man tänkt erbjuda hunden!

2009-11-04 @ 09:01:03
URL: http://cisselijana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0