stortvättat

lilla mamma var snäll å bokade mej tvättid hos henne idag så har tvättat 6 (!) maskiner idag i pite.. sedan var ja å carola å gick runt grisberget. vi å 6 hundar. 4huahuor 1kines 1border. fanns alltså alla färger å hårlagsvarianter med. haha ska ha sett roligt ut då vi korsade vägen åså för carola hade inge koppel med sej till pite så vi hade en huahua under vardera arm bägge två, så hade ja ayla i koppel å jilla gick brevid. så små hundar har juh såklart inga egna ben att gå med eller hur? men skönt var de iaf. som fan. en rask promenad. så nu sitter man hemma nyduschad å påklädd. mr J.K dricker öl å grannarna har väl börjat grunda dom oxå. så ska väl köra in packet till staden sedan när dom känner sej redo. börjar vara gooode less på att jobba varenda jävla lördag söndag nu sedan början av augusti !! men sånt är väl livet antar jag.. har varit ledig totalt 3 hela helger sedan i maj. tror jag måste juh nog vara en av världens tråkigaste människor numera socialt sett alltså. suck.. å då ja väl kommer få helgerna lyfta från mitt samvete så kommer väl resten av världen att gå i ide över resten av vintern. hmm. tycker ja låter lite bitter hära men anser att de är min fulla rätt just nu :P

Halloween

är de inte den här helgen som ska vara den roliga storhelgen? ändå sitter man hemma själv nu å har ingen aning om vad man ska göra... hmm..

nå vet iaf att jag ska upp å jobba en sväng i morron på morron sedan behöver mrJ kläder till i morronkväll så de e bara åka tll pite å tvätta.. våran tvättmaskin fucka upp helt idag.. så nu kommer på måndag.

inte mkt intressant läsning för er dag iaf.. suck.. nej en rök till kanske? under fläkten.. tänk, 23år å tjuvröker under fläkten? en smittsam åkomma får ja lov å säga .. .. tänker en aning på en viss granne kanske .. ..


de kallar ja service

vet att jah sagt de förut men jag säger de igen. ME LOVE LYKO.SE !!

beställde därifrån i tisdags jag å sandra.. idag plinga de i mobilen å där stod de att paketet fanns att hämtas i min butik. 2dagar alltså.. å då beställde vi sent sent på kvällen för två dagar sedan.. bättre än så kan man väl inte önska att de var? sedan är de juh bra mkt billigare än hos frisören kan man lugnt säga..


..denna pumla är alltså aningen beroendeframkallande..
ännu en gång alltså:
GO LYKO !
www.lyko.se


dagen som sådan

dagen som sådan är väl inte så välfylld egentligen.. men vädret är trist som fan & humöret har lätt att slinka efter. men ska iaf ta mej i kragen å göra nå nu så ska vi se att humöret oxå blir på topp igen..

ikväll är de telefon möte.. måste skriva för att påminna mej själv. tänker att om ja skriver ner de så kommer jag ihåg de bättre ikväll & missar de inte som jag har lite tendens att göra annars. saker bara flyger ut ur huvudet på mej..

Nellie 1år !

Idag fyller fröken bus ett år. ett helt år! tänk att tiden bara springer förbi en.. inte hinner man med för fem öre.
så idag blir de barnkalas=) handlat lite utlovat ;)

torka håret, rasta hundar, åka lämna in lite papper, kolla barnsaker & sedan fira flickan.



sen så var de faktiskt något mer som hände för ett år sedan idag.. jag & mrJ beslutade att vi skulle flytta ihop. & så blev de. den 2:a Januari flyttade vi ihop i våran nu så mysiga hem här i byn!

tv söndag

rännt runt sedan i morse. klev upp, for & jobba, storheden handla med mamma, säga hej till M på maxi osv.

nu hemma. söndag betyder tvkväll för mej. skön söndag.. aaah :) desperat, greys, one tree hill, gossip..

hejja söndagar !! 

Äventyrsbadat

Vaknade upp i morse då klockan ringde, tittade ut. tur, ingen snö. då kommer de gå fort på jobbet, inget bök. sätter mej i bilen kör in till stan & inser då jag kör över bnäsbron att här börjar visst snötäcket. jahapp så var de me de. sopa snö idag då. jajja skit samma är väl inte så stressad men iaf..

sedan då till anledningen att man ville ha alla batterier laddade & helst bara sovit sej genom jobbet. var till pite havsbad med ungarna idag. huh, säger då de. nog är de bara hänga med hurrni.. sedan tillbaka till annelund å äta välförtjänt tacos. mmm..

nu hemma i soffan. helt färdig efter dagen som varit & inser att jag ska kliva upp i morron tidigt igen.. men inte lika tidigt som J. för han börjar jobba 4.30 i morron han.. stackarn. han ska nog få en extra puss på kinden innan han somnar ikväll..

nu röka, för tror ja hörde J komma hem med lastbilen nu...

skeå

just hemkommen från skelefteå där jag befunnit mej sedan i morse på jobb. demat ingelsta kalkons varor. dyra som satan men verkar faktiskt sälja riktigt bra iaf bara folk får smaka på dom.. dom kan juh omäjligt ha checkat priset? för dom som väl frågade om priset bara hostade till å backade rätt fort undan.. men så e de väl. kalkon är inget billigt djur att föda upp, klart priset blir där efter oxå då. smaken däremot vet ja it om smaken var någon större skillnad mot för vanlig korv, köttbullar osv..

mötte sambon i dörren på morron & mötte han i dörren igen då jag kom hem. lite trist tycker jag :( men har hela kvällen med han i morron då ja kommer hem från skelefteå igen. ska fördriva tiden likadant där i morron som ja gjort idag..

nu blir de soffläge, för jag är heeelt slut i ryggen.. vila sej lite så man tar sej upp i morron oxå..

hejs !

Solskenspromenad

Blivit endel promenader på sistone. då menar jag inte bara rasta hunden promenader utan sånna där "mysa på promeder". vaknade upp & läste sms från grannen som fått rycka ut akut på jobb. såg vilket fint väder vi har så klädde mej, gick över för att hämta deras hund & så tog vi oss en bensträckare i solen jag & hundisarna..


hur många som bor i lägenhet kan vakna upp med samma utsikt som jag gör varje dag? helt fantastiskt med solen som skiner in genom fönstrena & visar upp omgivningen!


hmm vet it riktigt vad ja pysslar med just nu

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1190561/naijalindberg?claim=954kuh2wx7a">Följ min blogg med bloglovin</a>

har iaf haft en "tjejkväll" med grannen. promenad, desperate & sminkexperiment.. resultatet blev faktiskt så man kan vara kalrt nöjd me de :)

Höst promenad

Just inkommen från en rök med grannen. konstaterade att vi behövde oss en långpromenad med hundarna. HÄRLIGT ! så nu bara göra sej lite klara för de, få på sej lite extra kläder osv..

var in på håkans sida häromdagen & fick se att han fick till en superfin bild på mej & flickan på vallhundstävlingen i buddbyn. såg nu precis att den bilen oxå dykt upp på klubbens hemsida under godkända vallhundar. så tänkte jag skulle dela med mej av den här på bloggen då oxå ;)



fina eller hur?


Shoppingrunda i pite

var en sväng till pite igår & shoppa loss med sandra. fick med mej en hel del fina plagg hem igen. men så, sedan sist men inte minst var vi in på scorett & jag måste säga att jag hamnade i sko himlen ! alltså dom hade hur mkt skor som helst som jag inte kunde göra annat än att älska . skor skor skor skor skor   aaaaaah !
finner inga ord, så ni får några bilder ist ;)

        


Säg mej, kan ni göra annat än hålla med?
Vad vore en flicka utan drömmar om en egen "skogarderob" i storlek men en fotbollsplan?








Helgen som sådan

Bev mkt trevlig. fredag var de full rulle här hemma.. först började såklart fikagästerna dyka upp. å som i ett kör var de gäster här ända tills faktiskt taxin for in mot krogen. allstar blev de för oss denna gång. lagomt mkt folk där. mkt folk men inte såpass att de blev för trångt att röra sej. sedan till matstället, käka lite åsså hem å sussa. hemma vid 4. å vem va it uppe vid 8 igen om it jag? joda såklart..

M hade bokat upp soffan här då för natten. hon behöll den hela dagen oxå ;) haha hon mådde riktigt dåligt medans jag nog inte riktigt blev bakis nästan alls.. lite yr å så men inget annars.. Grannarna M & D kom över å käka då J bestämt att han skulle ha kött.. jaha suck, så blev de med min bakispizza.. men jajja. lördagen var alltså i stillhetens tecken.

söndag som de e nu har ja just kommit hem från jobbet så sitter å soffan å tänker berätta för er vad ja såg idag på stan när ja sopa då.. kan ni gissa? förmodligen inte.....
men vad var de som sprang förbi om inte ...... EN REN !! en endaste ensammen REN ! stackars var juh alldeles uppskrämd. å de tror väl ja de själv i stan åsså ska han springa ner för eb tvärgata tror han men då dyker de upp en hemskt illalåtande sopmaskin!
han tänka för mej själv att antingen behöver ja kolla synen eller så e ja it nykter sedan fredagen ännu, men ringde för att upplysa polisen om vad som var på vift (fortfarande lite tvivlande på mej själv) & fick då höra att dom hört de men var väldigt tacksamma över att ja ringde så dom fick veta vart den var precis nu så dom kunde spåra den..

stackars lilla ren lär ha stressat ihjäl sej långt innan dom fått fast den. men frågan återstår. vart kom den från? hur fan har den lyckats gå så vilse att den hamnat i stan? menar, de e juh långt till närmsta skog där juh..

jajja får väl hoppas att de slutar lyckligt även den historien.. för nu e de söndag å jag vill ha bara bra slut på en hittils så bra vecka.

utmanad

haha blev utmanad här å måste juh anta den bara för att de lät verkligen så roligt hennes svar så måste se hur dumma inte mina kan bli! jag får dock hoppa tillbaka till gårdagens sista sms ist.. annars blir mina svar bara grattis grattis grattis.. inte så spännande..

1. Ta fram din mobil.

2. Gå till inkorgen!

3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en

4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et

5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

6. Utmana ett par personer

 

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?

okey, de var juh kul att höra

 

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

-Men nu är du juh tråkig

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?

-Glömde fråga vad du vill ha i morron?

 4 Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?

-Nu är våran Z hämtad världens goaste snygging

 5 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?

-Mmm vi hörs i morron

 6 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?

-Joo de vore kul att träffas var juh ett tag sedan

 7 Vad vill du höra mest av allt?

-Okey jag ska fundera hur jag gör men fika dyker jag iaf upp på ;)

 8 Vad kommer bli dina sista ord i livet?

-Okey finns de sovplats?

 9 Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?

-Okey, vars blir de utgång då?





utmanar er alla som läser.. ;)


Bakdag

Tror ni vi har bakat nå idag eller? Har haft J hemma hela dagen å hjälpt mej.

blev väckt halv 10 i morse med en tekopp på sängen. söt. sedan åka å handla å hem å baka. har bakat cheescake, banankaka, marängtårta, chokladmuffins. har tagit hela dagen.. nu ska vi bara stoppa ihop tårtan för nu ska väl alla delarna ha svaltan färdigt.

har även städat hela lägenheten ordentligt & gjort lite fint inför i morron då allt folk kommer.. lite lättare att hålla efter under dagen då kanske..

men nu ska jag nog allt ha lite sambomys i soffan innan man ska göra klart för kvällen här i Ersnäs!

Zeb 1år

Idag är de nu då ett år sedan Zeb fick gå in i sin sista vila. vädret är precis desamma som för ett år sedan. Kan inte fatta att de redan gått ett år. det känns precis som igår. saknar honom så fruktansvärt mkt.

det går inte en dag utan att jag tänker på dej min vän..

They say memories are golden

Well, maybe that is true

I never wanted memories I only wanted you

A milion times I needed you A milion times I cried

If love alone could have saved you, You never would have died...

In life I loved you dearly, In death I love you still

In my heart you hold a place NO ONE could ever fill

If tears could build a stairway And heartache make a lane

I'd walk the path to heaven, And bring you back again


Så var helgen över

vaknade upp nu på morron å kände mej utvilad efter helgen igen.. har tagit sin tid men nu så e jag fit for fight igen. lördagen som sagt var juh allt jag önskat. söndagen faktiskt lika så! vi tog oss runt en IK1 bana med 59p. helnöjd faktiskt med tanke på att va tappa hemskt mkt poäng i hämtet. hon är inte riktigt färdig för så långa hämt, åsså kände hon av draget från andra hållet så hon ville till att skära. fick dock stopp på henne sista sekund å fick henne att vika ut på nytt. sedan flöt resten av banan på & vi fixade t.o.m en delning! gladast e jag!!

men nu så, ny dag nya tag, åka in mot staden å hälsa på kusin idag är vad som finns på schemat. å tvätta. å diska. å ev baka lite om orken skulle finnas till. slipper helst stå å baka allt på torsdag så..
nej nu klä sej & börja röra på sej !


Godkänd Vallhund!

kan härmed stolt meddela att jag & Jilla tog oss igenom vallhundsprovet idag. KLART godkända! & med en extra låtsas medalj från domaren för otroligt snyggt baklänges springande! haha. var bara jag som gick baklänges i drivningen. men har man en hund som gärna myglar & smygtrycker om man vänder ryggen till så får man vackert gå baklänges då varje poäng räknas & fåren är heta så dom mer än gärna springer förbi en. hela 78 poäng skrapade vi ihop! Helnöjd matte. vi var 12 som gick VP men endast 3 som blev godkända. stoltast. hade verkligen inte kunnat önska att hon skulle gått bättre äns.  så i morron kliver vi upp en klass & gör en liten träningsgrej av de. så vet vi vad vi ska träna sedan till nästa sesongs tävlingar.

Maria filmade åt mej medans theres gick lös med kameran, har en del att gå igenom efter helgens slut alltså. mkt roligt att ha sitt VP på film. är guld värt att kunna titta å gå igenom hur de ser ut då man vallar. så man kan lära sej lite från de. se vart man gör fel lite sådär på avstånd..

var även & grillade med fröken mimmi igår. gud så mysigt..



Nu hopp i säng.. eller lär juh bli soffan tills man ev ska hämta lite fyllon ;)

min älskade lilla världsbästa flicka..



det nya inne gym1 i pite!



http://gym1pite.webs.com

måste juh göra lite reklam här nu då jag fått hemsideadressen till det nya inne gym1 i pite.
kolla in hemsidan, far & provträna. finns väl inte så mkt att förlora på de? få provträna i ett helt nytt gym, fräsch lokal, ny fräsch utrustning.. hopp iväg med er! de ska jag! ikväll!


solen skiner köp gardiner..

..månen ler, köp fler!

värsta solskensmorronen. hur mysigt som helst. sitter å väntar på att Moa ska kliva upp inte i stan.. vänta, nu e hon uppe visst. nu fick ja ett sms. får vi se när hon kan dyka upp då..

vi ska gå på en långpromenad, käka lite lunch & träna lite.

sedan är tanken att jag ska få tag i marlene oxå & höra så de e OK att komma förbi & valla en sväng idag å några fler dagar den här veckan.. börjar kännas lite nervöst inför helgen.

haha jarkko är så förvirrad så fort jag säger moa eller anna.. de e för många! måste alltid lägga till ett: kusin, grannen, från stan, eller den andra duvet..

bjuder på en bild på duktiflickan min då vi var i brändön



gnugga ögonen

tror ni jag var lite förvånad då ja klev upp i morse för att åka till jobbet? jag hade drömt under natten att de regna å var som så säker då ja vakna att de faktiskt gjorde de att ja inte ens kolla förrän ja klev utanför dörren.. joda regnade gjorde de faktiskt, men där på marken låg snö ! så snöat måste de gjort under natten å inte regnat.. halkigt vare iaf me sommardäck å underkylt..

vad har hänt?

min å så mkt fina väluppfostrade lilla Jilla är fan inte de minsta uppfostrad längre!? hon lyssnar inte på promenaderna, hon kan väl komma å gå som hon själv vill, hon lyssnar inte på vallningen, kommandon som ligg är väl helt onödiga & vilket håll hon ska gå åt vet hon bäst själv, hon stjäl från bordet, J hade ätit å lämnat de som blev över framme på vardagsrumsbordet & hon tyckte för första gången sedan valptiden att de var helt okey att plocka ner de från bordet under natten att kalasa på. även nu i skrivandets stund kommer jag på henne med att försöka stjäla sitt ben som jag lagt upp på ena hyllan vid sängen. hon måste alltså stå på sängen för att komma åt den oxå. så nu är hon skitsur på mej för att hon fick sej en åthutning.. suck.. vadå sen trotsålder? 3,5år som hon är.. nåja, jag ska väl ha min beskärda del av trotsåldrar på min hund oxå. hon hade juh aldrig dom tidigare så. jag som trodde jag kommit undan. dock är hon juh som alltid finast ändå min tös.




hade juh kameran med hos maria å fotade lite.. fick en riktigt fin bild på busarna.. Ninja till vänster å Jilla till höger såklart! =)


Helg mitt i veckan

japp det är vad jag å grannen bestämde att vi faktiskt har. hade en lugn dag med film å soffmys. såg män som hatar kvinnor. sedan följde ja grannen til gstan då hon skulle fylla i sin tatuering. efter de kände vi att vi faktiskt juh hade helg nu vi.. 2andra grannar var redan i full gång så vi tänkte vi joina dom å hade lite "grannskvaller". å vad vore en kväll om man inte fick in lite hundprat? haha. sedan hade jag en maria me co. som hämpa upp mej så man snurra några timmar bil oxå.. hemma igen halv5.. kallt som faen inatt ute oxå kan ja informera.

det blev inte många glas igår men huvvaligen så bakis när dom två blå slog upp.. börjar ge med sej lite nu men kan fortfarande inte röra mej nå hastigt utan att känna mej aningen sådär nivet.. blääh. men som man bäddar får man ligga var de någon som pep om alldeles nyss. någon som minnsann inte heller mådde så himla bra inte..

Nu måste ja nog ändå ta mej i kragen. har trots allt lovat kusin att dyka förbi på en fika bra mkt tidigare än vad klockan är nu egentligen.. men bättre sent än aldrig hoppas vi väl på då ;)

RSS 2.0